Bio-Base(d)

Bio-Base(d)

Certificering Bio Based PMS 368C

Vanaf nu is er Bio-Base(d)! Deze afvalzakken zijn onmisbaar in het dagelijkse (bedrijfs)leven als duurzaam en milieuvriendelijk ondernemen voor uw bedrijf belangrijk is.

Bio-Base(d) afvalzakken zijn geproduceerd op basis van 85% suikerriet! Door gebruik te maken van deze grondstof is er geen sprake van een CO2 uitstoot, maar een CO2 inname van wel 1,3 keer het gewicht van de zak. Het afvalproduct van de suikerrietplant blijft over na verwerking voor andere producten. Tijdens zijn levensduur neemt de plant meer CO2 op dan dat er tijdens het gehele productieproces én vervoer van de biobase(d) afvalzakken aan uitstoot geproduceerd wordt. 

Tot op heden waren er twee soorten afvalzakken verkrijgbaar in de wereld;

○ De polyethyleen (PE) afvalzakken (geproduceerd van aardolie)
○ De biologisch afbreekbare afvalzakken (vervaardigd van zetmeel; aardappel/mais)

De Bio-base(d) afvalzakken worden gemaakt uit groene PE. Waar sommige composteerbare zakken nog uit zetmeel worden vervaardigd dat speciaal geproduceerd dient te worden, worden deze zakken vervaardigd van het afval van de suikerrietplant. De plant ondergaat twee wassingen waarbij de rietsuiker wordt gewonnen. Uit de derde en laatste wassing wordt de groene PE gewonnen. De suikerriet plant neemt tijdens zijn gehele levensduur CO² op uit de lucht, het is een voedingsbron voor de plant. Het neemt dusdanig veel CO² op dat het een positief effectief heeft op ons milieu.

De afvalzak vult hiermee het gat tussen de al beschikbare biologisch afbreekbare zakken en de traditionele PE zak. Dit maakt de Bio-Base(d) afvalzak tot de groenste afvalzak op de markt. Ook biedt een perspectieven voor de toekomst. Om de hele wereld te voorzien van groene flexible PE, is namelijk slechts 1% van de wereldwijde landbouwgrond nodig.

Bovendien zijn de Bio-Base(d) zakken compleet recyclebaar en volledig certificeerd (TÜV / ISO / OK biobased).

De voordelen op een rij

○ Geen uitstoot van CO² maar inname van CO²
○ Hernieuwbare grondstof, geen uitputtende grondstof
○ Onafhankelijkheid van aardolie
○ Milieuvriendelijk
○ Recyclebaar
○ Zelfde eigenschappen (sterkte) als normale plastics
○ Word vervaardigd van het afval van de suiker productie
○ Gaat niet ten koste van de voedselketen
○ Levert een substantieel milieu voordeel op

Bestellen of meer informatie?

Bent u geïnteresseerd in de Bio-Base(d) afvalzak en wilt u deze direct bestellen? Vul het contactformulier in of vraag een offerte aan. De Bio-base(d) afvalzakken zijn op dit moment te verkrijgen in 3 formaten;

○ KOMO-formaat
○ Pedaalemmerzak formaat
○ Schoonmaak trolley formaat

Zit uw toepassing of formaat er niet bij? Op aanvraag is alles mogelijk! Neem daarvoor contact met ons op, ook als u andere vragen heeft. 

T +31(0)174-671088
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.