Bio-base(d)

Ontdek duurzaamheid en milieuvriendelijk ondernemen met onze Bio-Base(d)® afvalzakken, een essentiële keuze voor organisaties die waarde hechten aan een groen bedrijfsbeleid. Deze afvalzakken zijn niet alleen onmisbaar in het dagelijks bedrijfsleven, maar vormen ook een krachtige stap richting een duurzamere toekomst.

Geproduceerd op basis van maar liefst 85% suikerriet, bieden onze Bio-Base(d)® afvalzakken aanzienlijke voordelen voor het milieu. Niet alleen leidt het gebruik van suikerriet tot een aanzienlijke vermindering van CO²-uitstoot, maar het draagt ook bij aan een CO²-opname die 1,3 keer het gewicht van de zak bedraagt. Het afvalproduct van de suikerrietplant wordt verder hergebruikt voor andere producten, waardoor een circulaire benadering van grondstoffen wordt gestimuleerd.

Wil je jouw CO²-voordeel berekenen? Gebruik dan de knop hieronder en ontdek de positieve impact van jouw keuze voor Bio-Base(d)® afvalzakken op het milieu.
CO2-calculator
Tot op heden waren er twee soorten afvalzakken verkrijgbaar in de wereld;
  • De polyethyleen (PE) afvalzakken (geproduceerd van aardolie)
  • De biologisch afbreekbare afvalzakken (vervaardigd van zetmeel; aardappel/mais)
De Bio-base(d) afvalzakken worden vervaardigd uit groene PE. Waar sommige composteerbare zakken nog uit zetmeel worden vervaardigd dat speciaal geproduceerd dient te worden, worden deze zakken vervaardigd van het afval van de suikerrietplant. De plant ondergaat twee wassingen waarbij de rietsuiker wordt gewonnen. Uit de derde en laatste wassing wordt de groene PE gewonnen. De suikerriet plant neemt tijdens zijn gehele levensduur CO² op uit de lucht, het is een voedingsbron voor de plant. Het neemt dusdanig veel CO² op dat het een positief effectief heeft op ons milieu.

De afvalzak vult hiermee het gat tussen de al beschikbare biologisch afbreekbare zakken en de traditionele PE zak. Dit maakt de Bio-Base(d) afvalzak tot de groenste afvalzak op de markt. Ook biedt een perspectieven voor de toekomst. Om de hele wereld te voorzien van groene flexible PE, is namelijk slechts 1% van de wereldwijde landbouwgrond nodig.
Bovendien zijn de Bio-Base(d) zakken compleet recyclebaar en volledig certificeerd (TÜV / ISO / OK biobased).

De voordelen op een rij

  • Bio-Base(d)® afvalzakken leveren een aanzienlijke milieuvoordelen op:
            o   Geen CO²-uitstoot, maar CO²-opname
            o   Hernieuwbare grondstof zonder uitputting
            o   Volledig recyclebaar 
  • Behoudt dezelfde eigenschappen (sterkte) als normale plastics
  • Gecertificeerd volgens de internationale standaarden (TÜV / ISO / OK Bio-Based®).

Bestellen of meer informatie?

Ben je geïnteresseerd in de Bio-Base(d)® afvalzak en wil je deze direct bestellen? Vul dan onderstaande contactformulier in of vraag een offerte aan. De Bio-base(d)® afvalzakken zijn te verkrijgen in 3 formaten;

  • KOMO-formaat

  • Pedaalemmerzak formaat

  • Schoonmaak trolley formaat


Zit jou toepassing of formaat er niet bij? Geen probleem wij hebben ook een op maat mogelijkheid! Neem daarvoor contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Contact

Heeft u vragen of wilt u een vrijblijvende offerte ontvangen? Of een afspraak maken met één van onze productadviseurs?Neem dan contact met ons op!
Base Packaging BV
Nieuweweg 10
2675 BC Honselersdijk

KvK nr. 62516868
BTW nr. NL854848733B01
Of wilt u meteen een product bestellen? Stuur dan uw order naar info@basepackaging.nl.
Vraag offerte aan
Bel mij terug