Nieuws

Van 2-7 juni stond het sportieve evenement Alpe d'HuZes op het programma. Een uniek sportief evenement waarbij zoveel mogelijk geld wordt ingezameld voor onderzoek naar kanker en naar verbetering van de kwaliteit van leven van mensen met kanker. Base Packaging draagt dit goede doel een warm hart toe door te sponsoren én zelf mee te fietsen. 

Afgelopen september werd System 001 voor het eerst ingezet in de Great Pacific Garbage Patch. Het startsein voor de allereerste actie om de oceaan schoner te maken. In een eerder nieuwsbericht melden we al dat er de nodige opstartproblemen waren. Het systeem was onder andere nog niet volledig ‘plastic-dicht’ en liet het nodige plastic nog ontsnappen.

Het Westlandse bedrijf Base Packaging introduceert vandaag als eerste een milieuvriendelijke afvalzak die voor 85% gemaakt is van suikerrietafval. Door gebruik te maken van deze grondstof is er geen sprake van een CO2 uitstoot, maar een CO2 inname van wel 1,3 keer het gewicht van de duurzame zak. Lees hieronder verder voor het hele artikel.

Duurzaamheid en de verpakkingsindustrie zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. De branche vraagt om duurzame verpakkingsoplossingen en steeds vaker is het zelfs een eis. Om plastic is tegenwoordig veel te doen en dat is ons natuurlijk niet ontgaan. Weten wat wij daar aan doen? Lees hieronder verder voor het hele artikel.

Het hergebruik van plastic verpakkingsmateriaal in de Europese Unie is sinds 2005 bijna verdubbeld. Lees hieronder verder voor het hele artikel.

Onderzoekers van The Ocean Clean-up zijn gestart met een onderzoek naar de herkomst van plastic afval in het milieu. Geïnteresseerd? Lees dan hieronder verder!

Ocean Clean Up heeft ruim 4 weken geleden 'System 001' ingezet in het Great Pacific Garbage Patch. Geïnteresseerd? Lees dan hieronder verder!

Heeft u hem al zien rijden? De nieuwe Base vrachtwagen is gearriveerd!

Op 15 januari verscheen het artikel op NOS: 'Is het nu echt nodig om 250 verschillende soorten plastic te gebruiken?' Wat houdt dit precies in?

Op 28 januari verscheen het artikel op NOS: 'Multinationals pakken plastic afvalberg aan, maar is het genoeg?' Wat heeft dit voor gevolg?

Op 8 januari 2018 verscheen het artikel op NOS: 'China wil ons plastic afval niet meer recyclen, dus verbranden we het maar.' Wat betekent dit?

De folder van de Best Packaging Group is uit! Wilt u meer weten over de bedrijven die zijn aangesloten bij de Best Packaging Group? Vraag dan snel de folder bij ons aan.

Sinds maart 2015 is Base Packaging aangesloten bij de Best Packaging Group. Dit is een groep van verpakkingsspecialisten die elkaar versterken in verschillende sectoren.

Het BRC certificaat van Base Packaging is weer verlengd voor het jaar 2018. Dit houdt in dat onze producten gekeurd zijn op het gebied van voedselveiligheid.

Ongeveer één keer per maand verstuurt Base een nieuwsbrief naar klanten en geïnteresseerden. U bent hiermee als eerste op de hoogte van nieuwe producten of leuke aanbiedingen!

Wilt u meer weten over Base Packaging? Waar we voor staan en wat de mogelijkheden bij ons zijn? Vraag dan onze brochure aan met alle informatie over onze passie voor plastics!

Om nog efficiënter, goedkoper en milieuvriendelijker te kunnen rijden, heeft de BPG nu ook zijn eigen vrachtwagen. Natuurlijk met een frisse, herkenbare bedrukking, zodat u ons van ver aan ziet komen!