IMPORT KOSTEN STIJGEN

LANGERE VAARROUTES ZORGEN VOOR STIJGENDE PRIJZEN.
16 januari 2024

Sinds december 2023 hebben de meeste rederijen besloten hun vaarroutes vanuit Azië naar Europa om te leiden via de Zuid Kaap van Afrika. Door de ontstane onrust en diverse aanvallen op schepen in de regio van de Rode Zee is een langere vaarroute noodzakelijk. 

In de praktijk betekent dat een vaartijd van gemiddeld twee weken extra. Hierdoor kunnen vertragingen ontstaan in de logistieke ketens. Het is niet alleen de heen route maar ook de terugweg die langer duurt waardoor er schepen te kort zijn om alle goederen op tijd te transporteren. 

Mede hierdoor zien wij de afgelopen maand de kosten voor zeevracht exploderen; keer vijf ten opzichte van een maand geleden. En het ziet er naar uit dat deze kosten de komende periode zullen blijven stijgen.

*HDPE (High Density Poly Ethyleen) zakken:
Net als vele andere producten worden onze Premium Gold Label HDPE zakken grotendeels geproduceerd in Azië.
Het komt er op neer dat wij binnen een aantal weken een prijsstijging voorzien voor deze producten. Tevens kunnen er vertragingen ontstaan in de levering van productie artikelen.

Na een periode van prijsdalingen voor onze producten is de verwachting dat de komende periode een prijsstijging zal laten zien.
Uiteraard zullen wij onze klanten hiervan tijdig op de hoogte stellen.

Heb jij vragen? Neem dan contact met ons op!
Team Base Packaging

Contact

Heeft u vragen of wilt u een vrijblijvende offerte ontvangen? Of een afspraak maken met één van onze productadviseurs?Neem dan contact met ons op!
Base Packaging BV
+ 31 (0) 174 671 088
Of wilt u meteen een product bestellen? Stuur dan uw order naar info@basepackaging.nl.
Vraag offerte aan
Bel mij terug